Свързани новини

26.06.2018 12:15

Борисов: България излезе от всички черни списъци само за няколко години

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Webit.Festivial, предаде Фокус.


 „Днес си спомних времето преди 10 г., когато на това място – зала „Арена Армеец“, беше пустош. А точно през улицата отсреща – разпадащи се казани. След 10 г. тук има зали, които не се ползват само за спорт и концерти, а и за Webit. А от другата страна е София Тех парк. Направихме и Тех парк в Божурище – изключителен. И това само за 10 години – малко е и много“, коментира Борисов.


„За 10 години учениците горе-долу минават от първи до десети клас и това са най-важните години. Затова решихме да инвестираме много и в учителите – в тяхната квалификация, и в образованието на децата. Защото всичко това, което се случва тук, ни показва, че технологиите се развиват в рамките на дни и ние трябва да подготвим нашите деца да отговорят на тези предизвикателства. Благодаря, че всички дават сърце и душа и вече говорим и за Дигиталната асамблея, и за Webit, които са в София“, посочи министър-председателят.


Борисов отбеляза, че по времето, когато е бил главен секретар на МВР, българите са били на второ място в света по източване на кредитни карти. „Сиреч, много преди да се заговори в света за киберзащита, българските деструктивни хакери пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск кредитните карти. И само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Така че, скъпи мои млади хора, ако същите тези тогава млади криминални престъпници не се бяха вкарали при нас в тая грешна посока и бяха като своите връстници в САЩ, в Гугъл, във Фейсбук сега щяха да са много богати хора и нямаше да лежат в затворите. Българинът е с много особено мислене и затова е толкова иновативен“, посочи премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци