Свързани новини

26.06.2018 12:30

3 г. затвор за кървавата Иванка, поръчала убийството на роднини

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, подсъдима за поръчителство на убийството на седем от своите роднини роднини, бе закопчана с белезници в съдебната зала. Това се случи, след като Апелативният съд промени 3-годишната й условна присъда и постанови трите години да бъдат изтърпени ефективно в Сливенския затвор при първоначален общ режим, съобщи Монитор. „Добре са платили”, каза само Ройдова на излизане от съдебната зала.

А пред тричленния съдебен състав с председател Магдалина Иванова подсъдимата заяви отново, че е невинна. „Невинна съм”, каза тя в последните си думи пред съда, след като стана ясно, че освен присъдата, й се изменя и мярката за неотклонение. До момента тя бе „подписка”, но тъй като присъдата е ефективна, за да не избяга от правосъдието, магистратите решиха Ройдова да бъде задържана веднага в съдебната зала.

Подсъдимата не скри шока от случващото се, като вдигаше неразбиращо рамене и питаше адвоката си Йордан Давчев какво се случва. Защитникът й бе категоричен, че ще обжалва както мярката за неотклонение, така и променената присъда, във ВКС. Той не скри, че е очаквал подобно развитие на процеса, тъй като Апелативният съд чете присъда в зала само ако се измени или подсъдимият бъде оправдан. А самият той не е очаквал Иванка Ройдова да бъде оправдана.

Тя бе призната за виновна от окръжния съд, че е подбудила агент под прикритие да отвлече брат й Стойчо Ройдов и да му инжектира висока доза инсулин, за да умре. Отделно искала от полицая да убие и неговите деца и внуци. Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел – премахвайки брат си и неговите наследници, тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.

За всяко от тези деянията законът предвижда от 1 до 6 г. затвор, но при определяне на наказанието й, са взети предвид чистото съдебно минало и възрастта на подсъдимата. Същевременно е отчетено, че Иванка Ройдова е извършила седем отделни престъпления спрямо свои най-близки родственици. Проявила е изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент. Предала на служителя под прикритие  лист с написани от нея координати на „поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже къде живеят, работят и учат в Пловдив. Заплатила му е предварително 3 000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му даде още 10% от наследството, оставено от баща й в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара.

Фактите и обстоятелствата, при които са извършени множеството престъпления мотивират апелативните съдии да приемат, че  условното осъждане на подсъдимата от окръжния съд с пет годишен изпитателен срок, макар и да е в максималния му, предвиден от закона размер, не е достатъчно за постигане на целите на наказанието.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред ВКС.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и