Свързани новини

25.06.2018 12:08

"Уволненият" шеф на затворите станал зам.-шеф след бягството на Пелов

Видян 2579 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След бягството от Софийския затвор на Владимир Пелов и Радослав Колев шефът на главна дирекция Изпълнение на наказанията (ГДИН) Свилен Цветанов е "поел отговорност за случая" и е станал зам.-шеф на същата структура. При бягството на двамата затворници Цветанов изпълняваше временно длъжността на началник. Оставката му бе поискана лично от премиера Бойко Борисов, но след това той тихомълком е бил върнат на поста зам.- шеф в агенцията.


Според  министъра на правосъдието Цецка Цачева за бягството на Колев и Пелов, който бе застрелян в Ботевгад отговорност са понесли общо 14 служители на затвора. Другият избягал престъпник Радослав Колев продължава да бъде в неизвестност вече трети месец.


Цачева добави, че са необходими промени в законите заради зачестилите случаи на избягали затворници. Според нея най-важното е да се прецизира кой носи отговорност за масовите бягства напоследък, особено когато става дума за бегълци, които са били на облекчен режим.


В същото време стана ясно, че избягалият рецидивист от Ловеч е успял да духне още на втория ден, откакто е бил поставен на по-лек режим. Оказа се също така, че той е имал цели четири присъди включително за грабежи и изнасилване, с общо наказание от 13 години. Една от четирите му присъди пък е за предишно бягство от затвора. Изниква въпросът, защо този човек е бил пуснат на облекчен режим, след като веднъж вече е бягал от затвора. Първоначално властите обявиха, че той е осъден само за кражба и блудство. Въпреки поредното бягство управляващите удобно забравиха за оставки. Вместо това вътрешният министър Валентин Радев се изцепи, че МВР си върши работата идеално. Явно виновен за масовите бягства няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но