Свързани новини

22.06.2018 15:38

В. Радев е готов на оставка, ако Борисов му я поиска

Видян 2073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не изключи вариант да подаде оставка, ако премиeрът му я поиска, заради новия случай на избягал затворник, предаде БНР. От правосъдното министерство посочиха като възможна причина за инцидента грешка на ръководството на Ловешкия затвор. А главният прокурор се обяви за законодателни промени, за да се предотвратят нови подобни случаи.


"Всеки министър сигурно ще ви каже: "Да, какво като подам оставка, няма да се решат проблемите", не знам, може и да се решат, като ме сменят с някой, който се справя по-добре. Тази преценка дали се справя един министър добре, или не, я прави този, който ми предложи, това е премиерът. Аз докладвам постоянно какво правим, без да си разказвам мечтите, и считам, че сме в правилната посока. Трябва ни време. Знаете ли, че в едно семейство за изневярата последен разбира този, на който е изневерявано. Аз последен ще разбера дали се справям или не, а аз си мисля, че се справям", заяви вътрешният министър.


"Продължаваме да го издирваме, разбира се, аз съм оптимист. От петте, които ги няма, петте сме ги хванали, и този ще го хванем, това са леките случаи, така да се каже. И това лице ще бъде заловено, дано не направи някоя беля, докато успеем", добави още Радев.


Според вътрешния министър вероятно има пропуски при промяната на мерките на затворника.


"Едната от тях е от строг на общ (режим - бел.ред.), след това от закрит в открит тип през предишните години. За жалост това е пропуск, ето, признавам една слабост, която сме установили още с Пелов, и работим по въпроса. Направен е анализ, защо нашият служител обикновено или ако присъства, няма право на глас, така е по инструкцията, но присъствието и информацията, която добива МВР, трябва да бъде акуратна, точна и нашият човек винаги да присъства, когато се вземат такива мерки за района, или дали е на свободен режим или не. Това е слабост, която тука я има също при този случай, освен човека, който е трябвало да го следи, пък не го е следял".


Според министъра на правосъдието Цецка Цачева при този случай са спазени всички процедури по преместване и по осигуряване на работно място. Заместникът на Цачева Николай Проданов посочи като възможна причина за инцидента грешка на ръководството на Ловешкия затвор. 48-годишният затворник е с 12-годишна присъда за блудство и други престъпления и се издирва издирва в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични