Свързани новини

20.06.2018 17:06

Шефката на ИА Медицински одит се е разбрала със здравния министър да няма проблеми

Видян 2047 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки скритите 11 смърти, шефката на Изпълнителна агенция Медицински одит (ИАМО) проф. Златица Петрова се е разбрала със здравния министър Кирил Ананиев и няма да има проблеми с оставането си на поста. Това се казва в сигнал до спецпрокуратурата,  съобщава Фрог. Припомняме, че след поредица от разследвания за безобразията във въпросното ведомство, прокуратурата започна разследване на 11 прикрити смъртни случая.


В писмото до държавното обвинение се посочва, че Петрова не е отстранена така, както обеща Ананиев, а е излязла в тримесечен отпуск. Нещо повече-през последните дни тя стои на работното си място. Лично е посочила Любомир Чипилски да я замества.


„Златица  Петрова ежедневно присъства на територията на сградата на ИАМО. На служителите се обяснява, че тя няма да има проблеми, разбрала се е с министъра, да си работят всички спокойно и че  при всички случаи предстои нейното завръщане”, пише в сигнала, който е заведен под №972/18.


Авторът на писмото отбелязва: „Съмнявам се, че с така разписания си отпуск Златица Петрова привидно сама се отстранява от служба с цел да не бъде приложена от съда истинската мярка отстраняване по реда на НК. Запазвайки влиянието си в службата и определяйки лично заместника си Златица Петрова прави скандални медийни изяви. Всичко това ще повлияе негативно на хода на разследването”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен

Вашият ден е доста по-приятен и жизнерадостен, в