Свързани новини

19.06.2018 15:56

БСП предлага да се отложи ваканцията на депутатите

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП предлага депутатите да работят без ваканция това лято, за да може да се приемат необходимите закони за решаване на проблемите на хората с увреждане. "Никаква ваканция за депутатите! Не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките на деца с увреждания да лежат в палатки", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на "Позитано" 20. Соцлидерът обяви, че групата на БСП внася това предложение в Народното събрание още утре.


През 2016 г. е обещан закон за хората с увреждане, до края на юли настояваме законът да е в парламента, каза още Нинова.


Тупа се топката по проблемите на хората с увреждания. Странно е, че когато тези въпроси се обсъждат, не присъства финансовият министър. Може би, за да каже по-късно, че няма пари, коментира Нинова.


Втората тема, по която говори Нинова, бе миграцията.


Каква е позицията на България по въпросите на миграцията, попита тя. "Настояваме министър-председателят Бойко Борисов да се яви в парламента и да информира с каква позиция отива на срещата на върха на ЕС", каза Нинова. Тя информира, че 44 282 души са бежанците, които са минали през България, регистрирани са и са заминали за други страни в ЕС. Ако предложенията на германския вътрешен министър бъде прието, тези хора ще се върнат у нас.


Нашата позиция е - връщане на тези бежанци от държавата, от която са дошли, а не в първата държава от ЕС, в която са стъпили, каза Нинова.


Третата тема на червената пресконференция бяха наводненията вчера.


София се превърна във Венеция, бе изводът на лидера на БСП-София Калоян Паргов.


Бурята "Фандъкова" ни връхлетя за пореден път, каза Паргов и показа снимки, на които се виждат наводнените булеварди и подходи към метрото. Бурята "Фандъкова" изми всички постижения на г-жа Фандъкова и нейния екип, бе неговия извод.


Паргов настоя за извънредна сесия на Столичния общински съвет, на която кметът да обясни как се готви градът за превенцията на подобни явления. Според Паргов кметът трябва да си подаде оставката. Фандъкова да ни освободи от собствената си буря, за да намерят софиянци кмет, който да решава проблемите, бе изводът на Калоян Паргов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.