Свързани новини

19.06.2018 09:41

БСП: Оставките след случая Пелов не бяха достатъчни

Видян 1272 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подадените оставки след случая с избягалия затворник Владимир Пелов, който беше застрелян в Ботевград, определено не са достатъчни. Това е мнението на депутата от БСП Славчо Велков. „Областната дирекция на МВР не е единствената структура на МВР, която носи отговорност”, подчерта той пред бТВ. Утре БСП внася вота на недоверие към кабинета в сектор „Сигурност”, каза още Слвачо Велков.


"Като опозиция, използваме правото си и утре внасяме вот на недоверие в сектор "Сигурност", с акцент на вътрешната сигурност и онази част от нея, която наричаме гражданска сигурност. Знаем какво става в държавата и неспособността на управляващите да се справят с това предизвикателство", коментира депутатът.


Според него случаят "Пелов" не е изолиран криминален случай.


"Това е знаков случай по отношение на състоянието на системата за сигурност в страната, включително и в местата за изпълняване на наказания. Това е показен случай, че правосъдие може да се раздава и извън правосъдната система. Когато в средноголям град, като Ботевград, се стрелят безразборно двама души, от които единият, избягал от затвора, особено опасен рецидивист, а другият - криминално проявен, задържан малко преди това за незаконно притежание на оръжие, нещата са извън контрол", категоричен бе депутатът от левицата.  


Славчо Велков подчерта, че друга важна тема утре ще бъде и освобождаването на проф. Плочев, което не е успяло в петък, въпреки опита на мнозинството. Той обясни, че в пленарна зала ще представи излъгалите за огромните дългове на НЗОК. "Проф. Плочев имаше смелостта да покаже дългове на НЗОК за над 270 млн. лв. към чужди здравно-осигурителни каси. Това вече коства много на българските граждани, особено на онези, които търсят лечение в чужбина", обясни Велков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Историк 30.06.2019 14:08

    ...Дали съм прекалено подозрителен, но вече на няколко пъти ставаме свидетели на наглед необясними инциденти БЕЗ ВИДИМА ВРЪЗКА ПОМЕЖДУ СИ : Петорно убийство ,завършило с неясно "самоубийство" с явни следи от помагачество (!) , Недопустимо "оголване" на КПП на летището , Скандално "бягство" от Централния затвор през главния вход (!? )с последвало показно убийство посред бял ден в Ботевград с два трупа ... (!?) .... НО ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ТЯХ Е : ...... ВСИЧКИТЕ ТЕ ПОСЛЕДВАНИ ВЕДНАГА ОТ "ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО " !!! ... НАМИРИСВА НА НЕЧИЙ БОГАТ 100 ГОДИШЕН ОПИТ В БЕЗОГЛЕДНИ НЕЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ В ПОЛИТИКАТА ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне