Свързани новини

04.03.2009 14:59

Клиенти съдят ЧЕЗ за слаб ток

Видян 5330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клиенти на ЧЕЗ завеждат дела срещу дружеството поради нанесени щети върху електроуредите им, причинени от ток с напрежение, което не отговаря на държавните стандарти. Това заявиха за 19` от Федерацията на потребителите в България.


Напоследък проблеми с напрежение, по-ниско от стандартното, имало в столичния квартал Божурище. Един от местните жители е завел индивидуално дело срещу ЧЕЗ за повредени телевизор и хладилник. При проверка от Федерацията установили, че подаваното напрежение в жилището на пострадалия било 160 – 180 волта при стандарт 220 волта. От слабия ток имало и други ощетени, но повечето от тях предпочитали да прежалят уредите си пред тромавите бюрократични процедури за обезщетения. Преди няколко месеца проблеми с нестандартния ток имали жителите на Банкя.


От Федерацията съветват потребителите, пострадали от слабото напрежение, да пуснат веднага жалба до дружеството, което им доставя тока. Оттам били длъжни да направят замерване и да съставят констативен протокол. При установено отклонение в стандартите на подаваната електроенергия, от доставчика били задължени да поемат щетите на своя клиент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци