Свързани новини

15.06.2018 16:11

Спецсъдът върна обвинението срещу кмета на Пловдив

Видян 2036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на пловдивския район „Западен“ Димитър Колев, предаде БНР.


Тримата са на съд, защото вместо с  обществена поръчка и конкурс,  възложили строителството на зоокът в Пловдив с пряко договаряне, от което община Пловдив е била ощетена с близо 690 000 лева. По случая първо работи пловдивската прокуратура, но не откри данни за престъпление. Затова главният прокурор Сотир Цацаров прехвърли разследването на Софийската  градска прокуратура. Тя внесе  обвинителния акт в Окръжен  съд - Пловдив, който откри в него съществени процесуални нарушения. Такива констатира и наказателният спецсъд, който от ноември единствен гледа този род дела. Според магистратите, в обвинителния акт липсва конкретика и това затруднява правото на защита на тримата подсъдими.


"Прочете се определението на Пловдивския окръжен съд, бяха посочени нарушения, които са отстранени", каза наблюдаващият прокурор Димитър Петров, който беше категоричен, че съдебното определение ще бъде протестирано пред Апелативния спецсъд.


Преди делото "Тотев" на поправителен бяха върнати делата срещу бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков, Румен Овчаров и съдия Румяна Ченалова.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.