Свързани новини

15.06.2018 16:46

Пребили до смърт клошар с намалени присъди

Видян 2220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Върховният касационен съд силно измени наказанията на полицая Йордан Пацев и баща му Петър, които зверски пребиха клошаря Камен Щерев с прякор Шабан, съобщи 24 часа. Жестокият побой над несретника, довел до неговата смърт, беше извършен на 7 април 2013 г. до Аджисан махала в Пловдив.


Върховните магистрати смятат, че убийството не е умишлено, а е по непредпазливост. Съзнателно била причинена средната телесна повреда на Шабан, в резултат на която той издъхна. По тази причина последната инстанция заменя 10-годишния затвор на Петър Пацев с 3 г. условно и 5 г. изпитателен срок. По време на процеса бащата се опита да поеме вината, като заяви, че той е извършил побоя, но съдът отхвърли това. Наказанието за сина му Йордан също е смъкнато. Вместо 10 г. и половина ефективно, ексченгето ще лежи 4 г.


Според ВКС условната присъда за родителя е достатъчна за неговото превъзпитание. За полицая съдиите смятат, че като служител на реда е трябвало да прояви по-трезва преценка. Върховните магистрати оставят в сила гражданския иск от 40 000 лева на по-долната инстанция. Решението е окончателно.В деня на побоя ченгето и баща му паркирали зад блока си към 14 часа. Зърнали, че бездомникът е запалил огън до гаражните клетки, за да се сгрее. Димът обаче отивал към прозорците на Пацеви. Веднъж го предупредили да не пали. Като го видели отново, се нахвърлили да го бият. Клошарят замерил с тухла бащата по крака. Синът му извадил полицейската палка и започнал да го налага с все сила по гърба, ръцете и краката. В това време Петър го ритал и го заставял да гаси пламъците с голи ръце. Последният ритник бил в лицето на несретника. Изпаднал в безпомощно състояние, той бил откаран с линейка в болницата. Два дни по-късно починал от тежките травми в резултат на побоя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак