Свързани новини

13.06.2018 14:22

Договорът, а не скизоната е проблемът в Банско

Видян 2434 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проблемът в Банско не е в скизоната и нейния концесионер, а в начина, по който е направен договорът от Министерския съвет. Така юристи разясняват мнението на прокуратурата, според която документът се нуждае от „незабавни действия за изменение и допълнение”.


Според обективните данни, събрани при разследването, отговорността за  несъответствията със сегашното законодателство няма как да бъде на Юлен АД, а е на Министерския съвет, който е подготвил книжата и ги е одобрил на 21.12.2001 г. Напомняме, че кабинетът по онова време беше коалиционен между НДСВ и ДПС с министър – председател Симеон Сакскобургготски.


Върховната административна прокуратура в работата по случая на практика е стигнала до същите заключения, до които и междуведомствената работна група, която бе сформирана в кабинета Борисов 2 през януари 2015 г и излезе със сходно становище година по-късно, напомня Труд.


Нейните изводи бяха: нарушения от страна на концесионера Юлен няма. Той спазва нещата, които изрично са записани в договора, който му е даден за изпълнение от Министерския съвет.


Няма незаконни съоръжения, каквито бяха открити в други курорти, няма машини без издадени удостворения от съответните компетентни органи, няма нарушения на екологичните норми, каквито също бяха констатирани при проверки проверки от държавните органи в алтернативни скизони, установява и прокуратурата.


Поради настъпилите законови промени обаче се налагат промени и корекции в концесионния договор, които да отговарят на новите постановки в нормативната уредба.


Важно обстоятелство е, че проверката на прокуратурата е базирана на сигнал от партия, тоест е политически насочен, а не от екологична организация, независимо от създаденото впечатление в медиите. Това е ПП Зелените, която е част от новата дясна коалиция с ДСБ и Да, България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Цецо 30.06.2019 14:08

    Юристите са проспали промените в закона и сега ще трябва да корегират договора. Що ли не се изненадвам?

  • 001 Милен 30.06.2019 14:08

    България е държавата на измислените скандали и платените протестери като зелените.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат