Свързани новини

11.06.2018 09:27

Агент на МВР уби Пелов

Видян 3083 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марио Панчев – мъжът, който миналия вторник уби избягалия затворник Владимир Пелов е агент на МВР. Това шокиращо разкритие направи бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков в студиото на Тази неделя по бТВ.


Според него в момента ведомството е в катастрофално положение и ръководителят му Валентин Радев трябва да бъде сменен.


„Анализът на случилото се с Пелов  трябва да го прави друг министър. Да кажеш: „Малшанс, ние тамън да го хванем и нашият агент го гръмна – защото починалият в Пирогов е агент на МВР. Той е в основата на свидетелските показания срещу застреляния престъпник Пелов. Той е човекът, информирал МВР за редица неща”, възмути се Петков. Както 19’ писа още миналата сряда почти всички сигнали, че Пелов е бил забелязан в Ботевград в последния месец са подавани именно от Марио Панчев и неговите приближени. Самият Панчев издъхна в събота в Пирогов.


 Структурите на МВР са имали информация, че Пелов се крие повече от месец в района на Ботевград и не са могли да го намерят. Както е известно, той се е укривал близо 40 дни в апартамент в града.


Според Румен Петков мрежата на информаторите и помагачите на МВР е съсипана и затова ботевградските полицаи не са научили, че в един конкретен апартамент на свързан с избягалия затворник се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат драстично без видим повод.


Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й вид. Изводът от тази саморазправа е, че няма държава, престъпниците решават своите проблеми помежду си”, подчерта Румен Петков.


Според него ударите по МВР са започнали още от 1992 г. с безпринципната кадрова политика: „Хора бяха изхвърлени на улицата и някои от тях бяха длъжни да оцелеят по не най-добрия за държавата начин”. Другите удари дошли от непрекъснатите преструктурирания и ваденето на досиета извън кръга на политическите доносници, което прекършило агентурния апарат.


В същото време вътрешният министър Валентин Радев продължи с комичните оправдвания, защо друг рецидивист е намерил пръв, преди полицията, избягалия затворник. Вместо да си подаде оставката след тоталния провал по акцията за издирване на бегълците, той сподели, че са били на косъм да хванат Пелов, но рецидивистът Панчев ги е изпреварил и го е застрелял. Това изказване е изключително странно при положение, че той се е крил в Ботевград, чието население е под 20 000 души, а подопечените му са знаели, че е там.


Логично е да си зададем въпроса – ако българската полиция не може да открие издирван престъпник при толкова благоприятни за нея условия, тогава защо са постоянните претенции за получаване на повече и повече пари. Бюджетът на МВР е над 1.3 млрд. лв. само за 2018 г., а в началото на годината полицаите получиха и допълнително 100 млн. лв. за заплати. Вместо това главният секретар на МВР Младен Маринов каза, че не са могли да хванат Пелов, защото си пуснал брада.


Евродепутатът и зам.-председател на коалиционния партньор ВМРО Ангел Джамбазки също атакува вътрешния министър и комичните му изказвания. Напомняме, че лидерът му е силов вицепремиер и очевидно намекът е ясен!


"Не приемам смъртта на Владимир Пелов като малшанс. Струва ми се, че започва системно и последователно демотивиране на личния състав на МВР да си върши работата компетентно, с необходимите заградителни мероприятия. Да ни обясняват как не могат да заловят издирван престъпник, избягал като на селска сватба от парадния вход на затвора, защото бил с брада и с качулка, е нелепо. Дори човек, който никога не се е занимавал с такава работа, би предположил, че престъпникът може би ще се опита да си промени външния вид. В най-нискобюджетните филми, тези, като избягат от затвора, или си подстрижат косата или я боядисат нещо, а тук нашите са изненадани, че бил сложил качулка", сподели Джамбазки.


Експертът по вътрешна сигурност и депутат Славчо Велков пред бТВ пък лансира версията, че на мястото на престрелката може да е имало трети човек, защото на мястото на престъплението са намерени три оръжия. Той зададе логичнич въпрос, защо са били намерени точно три, едното, от които изключително мощно, ако хората са били само двама. Както е известно на мястото на произшествието бяха намерени оръжия в тревната площ, на земята и в чантичка на Пелов. Как единият пищов се е озовал в тревата остава загадка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Еби анонимно 30.06.2019 14:08

    Мрежата от шизофреници след 73 години е оставена от МВР на произвол. Вече няма кой да вика -“Не бъди българин понеже това значи война!“. Свикналите на пособия и ебане сега тропат срещу агентите си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион