Свързани новини

08.06.2018 14:02

МВнР на Русия подготвя среща между Путин и Тръмп

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министерството на външните работи на Русия води съдържателна подготовка за среща между лидерите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп, но къде и кога ще се проведе тя, засега не се знае. Това заяви в петък пред ТАСС заместник-министърът на външните работи на страната Сергей Рябков.


„В момента се работи за определянето на конкретния вариант за такъв контакт. Засега, към днешна дата, няма яснота къде и кога може да се състои той“, отбеляза високопоставеният дипломат. „Но ние, по линия на МВнР, водим подготовка за съдържателно провеждане на такава среща“.


Рябков изрази мнение, че потребността от такава среща е много висока. „Изхождаме от това, че потребността от такъв контакт от гледна точка на стартиране на процеса на нормализация и подобряване на отношенията между нашите страни е много висока“, подчерта той. „Както разбираме, американската страна също осъзнава мащаба на проблемите, които са се натрупали в отношенията и си дават сметка, че тези проблеми трябва да бъдат решени“, предаде Фокус.


Заместник-министърът обърна внимание, че „темата за провеждане на среща на най-високо ниво циркулира от много време“. „Знаем колко внимание отделят на тази тема медиите и обществено-политическите кръгове и в Русия, и в чужбина“, добави Рябков.


По-рано вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на неназовано европейско длъжностно лице, съобщи, че Путин разглежда възможността за организиране на такава среща с Тръмп във Виена и уж е обсъждал това с канцлера на Австрия Себастиян Курц.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще