Свързани новини

08.06.2018 12:15

Депутатите одобриха проектите за модернизация на армията

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектите за придобиване на нов тип боен самолет и нови бронирани машини за сухопътните части бяха одобрени от Народното събрание. "За" проектите се обявиха всички парламентарни групи с изключение на партия "Воля", предаде БНР.


Проектите предвиждат купуване на поне 8 изтребителя и 150 единици бронирана бойна техника на обща стойност над 3 милиарда лева. Плановете на Министерството на отбраната са за 12 оферти за закупуване на изтребители от 7 различни държави. Проектът на Сухопътните войски е с времеви интервал 12 години.


БСП подкрепят разходите, каза Корнелия Нинова:


"Ние сме "за" модернизацията на българската армия при следните условия: да не се надхвърлят 2 процента от Брутния вътрешен продукт. Проектите, които ни представи господин Каракачанов, не надхвърлят 2% от БВП. Да бъдат ангажирани фирмите от българската отбранителна индустрия. В проектите, които ни представи господин Каракачанов, има такива ангажименти. Следователно и второто ни условие вече е изпълнено. Ние ще подкрепим тези проекти".


Владимир Тошев от ГЕРБ заяви, че моментът е важен за нашата отбрана: "Това, което днес ще вземем като решение - да дадем мандат на правителството да преговаря и да сключи договори, които ще бъдат финализирани тук, в това събрание, ние повече няма да имаме възможност да коригираме развитието на българските въоръжени сили в следващите 30-50 години".


Против остават от партия "Воля". Веселин Марешки предупреди:


"Историята помни и Васил Левски, и поп Кръстьо и ако не можете да направите нещо толкова добро за нацията си, за да ви запомнят като Васил Левски, поне гледайте да не направите така, че да ви запомнят като поп Кръстьо".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще