Свързани новини

08.06.2018 11:25

Нинова: Почти година премиерът не е стъпвал в парламента

Видян 1898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Правителството пази неутралитет от българския национален интерес. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на „БСП за България“ по време на парламентарния контрол, предаде Фокус.

„Г-н Борисов, не сте идвали в парламента от 7 юли 2017 г. на парламентарен контрол. Смея да твърдя, че такова чудо няма – почти година премиерът не е стъпвал в парламента, за да отчете работата на правителството. Брилянтен пример за работеща парламентарна държава. У нас нито веднъж не чухме в Народното събрание нито една от важните теми например по Българското председателство на Съвета на ЕС - не ги обсъдихме, не ги подкрепихме, за да дадем онова самочувствие, от което имате нужда. Имаме шанс дори и накрая на нашето председателство да коментираме грешките, които допусна правителството. В момента тече дебат за бюджета на ЕС по следващия програмен период. Става дума не само за пари, а за живота на всеки българин и на всеки европейски граждани, за бъдещето на Европа и за мястото на България там. Питам българските депутати от мнозинството – знаете ли каква е позицията по политиката за сближаване?“, коментира Нинова.
Лидерът на БСП посочи, че България е най-бедната страна в ЕС. „И солидарността изисква специално внимание към такива държави, за да не се разделя Европа на две скорости. Италия ще получи с 11 млрд. евро повече, Испания - с 10 млрд. евро. Защо това е така? Защото има държавници, които бранят интересите на народите си и знаят как се прави европейска политика със съмишленици. Можем ли ние да бъдем такива? Вие, г-н Борисов, посочихте, че правителството ще запази неутралитет и не може да се изявява по такива позиции. Пазите неутралитет от българския национален интерес“, каза още Нинова.



 Настояваме премиерът Бойко Борисов да внесе проект за бюджет на Европа за следващия програмен период, заяви още лидерът на БСП.
„Г-н Борисов, трябва да бъдете равен на другите – със сила и самочувствие, а не послушник на другите. Според Вас почти всяка среща по време на Председателството беше историческа. Но само историята ще каже кое е историческо. И има няколко варианта – историята да реши, че историческа е разходката на Еманюел Макрон, Тереза Мей и Ангела Меркел с Бойко Борисов по моста на влюбените в НДК. Това е първият вариант“, каза още тя.
Лидерът на БСП посочи, че вторият е историята да напише, че по време на Българското председателство българското правителство и българският парламент са пропилели шанса на България и националния ни интерес. „Но аз призовавам историята да напише третото, че правителството и парламента защитиха народа и националния интерес и гарантираха просперитет на България по време на председателството. Но това зависи от всички нас“, посочи Нинова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.