Свързани новини

07.06.2018 16:07

Пелов три пъти се пробвал да убие Марио

Видян 3067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Беглецът от затвора Владимир Пелов на три пъти се е опитвал да убие някогашния си приятел Марио Панчев – Дебелия. Както е известно при престрелка между двамата във вторник Пелов беше убит, а Панчев бе приет в Пирогов в изключително тежко състояние. Стрелбата, досущ като в Дивия запад стана буквално под носа на полицията, която 63 дни не можа да намери и следа от избягалия рецидивист.
Враждата между двамата приятели започнала още през далечната 1998 г. Тогава Пелов заподозрял Дебелия, че го е издал за убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов, извършено на 16 май 1997 г. в пловдивския жк Тракия. За екзекуцията Пелов лежи 12 г. в софийския затвор.
Рецидивистът веднъж се опитал да убие Дебелия в дома му, втори път - в своето жилище, като го поканил на гости да пият уиски.
Третият и последен опит е във вторник вечерта в центъра на Ботевград, недалеч от дома на Дебелия.
Марио подозирал, че Пелов ще го потърси, за да си разчистят сметките, още щом научил, че е избягал от затвора. Затова често сменял телефонните си номера, носел и незаконен пистолет. Също така стана ясно, че в последния месец полицията в Ботевград е получавала по около 10 сигнала на ден, че избягалият затворник е забелязан в града. Голяма част от сигналите са били от Марио и негови приближени.  Униформените обаче изобщо не са успели да намерят и следа от него. Вместо това те се впуснаха в комични оправдания - бил неузнаваем, защото си пуснал брада и ходел с шапка и качулка.
Чак, след като бе убит Пелов полицията установи, че той повече от 40 дни е живял необезпокоено в апартамент в Ботевград. Той обитавал жилището заедно с другия избягал от Централния затвор Радослав Колев. От него (б.р. другия избягал рецидивист) все още няма и следа. Апартаментът е собственост на приятел на Пелов Мико Петков, който също е осъждан убиец.
Пелов и Колев заплашили жената и детето на Мико Петков, за да се грижат за тях и да ги укриват.В апартамента е намерен сак с тротил, който бил на Пелов и Колев. А едното от намерените на мястото на убийството оръжия е това, с което затворниците избягаха от затвора в началото на април.
„Хората не трябва да се осланят много на анализите на бивши и настоящи затворници. За мен е изненада, че толкова продължително време е бил в Ботевград. Предишният път го заловихме през близките и роднините му. Проблемът в Ботевград е, че хората ги е страх повече от Пелов“, коментира пък Росен Йорданов, криминален психолог, участвал в залавянето на Пелов предния път.Полицията не показа капацитет и това е поредната издънка, допълни той.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни