Свързани новини

07.06.2018 14:06

Бг оръжеен търговец си купи остров за 15 млн. крони

Видян 3142 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След около десет месеца на пазара остров Prestøyni в Byglandsfjorden е продаден, а купувачите са Емилиан Гебрев и синът му Христо Гебрев. Това пише норвежкото издание Dagens Næringsliv.


„Имотът беше рекламиран на международни уебсайтове за недвижими имоти и купувачът се свърза с един от тях“, казва брокерът на недвижими имоти Ерик Стийн, предаде Студия Трансмедия.


Гебрев е собственик на българския производител на пистолети Emco, отбелязва местният вестник Setesdølen, който най-напред споменава за продажбата, преди за нея да пише и друго норвежко издание agderposten.no.


Prestøyni е пуснат за продажба през август миналата година на цена от 18 млн. норвежки крони. Сега баща и син Гебреви са си осигурили острова за 15 млн. норвежки крони.


Оценката на острова е определена на 18 млн. норвежки крони на база на стойността на съществуващия сграден фонд и предполагаемата стойност на това, което е струвал парцелът. Тъй като нямаше с какво да бъде сравнено, това беше само прогноза, коментира Стийн.


Той казва, че след като Гебрев е бил на посещение в Prestøyni, са започнали преговори, които в крайна сметка приключили с договор.


– Трудно ли беше да продадеш Prestøyni и беше необходимо да се намали цената, така че да може да се продава?


– Не, не беше особено трудно. Но винаги е предизвикателство да се продаде нещо, което не е сходно с нищо друго – остров във вътрешен фиорд „, казва Стийн.


На острова има селска къща от 1988 г. и плевня от 1935 г. „Както купувачът, така и продавачът са много доволни от сделката затова считам, че цената, която постигнахме, е правилна“, казва Стийн. Важно е те да се грижат за острова, добавя брокерът.


    



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    С едно ОГРОМНО УТОЧНЕНИЕ - ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ НЕ Е ТЪРГОВЕЦ, А ПРОИЗВОДИТЕЛ!! И ЗАЩО ДА НЕ СЕ КУПИ ОСТРОВ - 15 милиона да не е много и кое му е притеснителното?!! ПРИТЕСНИТЕЛНО Е, КОГАТО ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ СИ КУПУВАТ КЪЩИ, ДВОРЦИ СЪС ЗАПЛАТА НА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ .....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.