Свързани новини

06.06.2018 15:50

ВМРО: МВР да спре гейпарада

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинският съветник от ВМРО и председател на групата Патриоти за София Карлос Контрера изпрати сигнал до вътрешния министър Валентин Радев, с който настоява за забрана на предстоящия през уикенда традиционен София прайд. Формалният му аргумент е, че съгласуването на провеждането на гей парада било допуснато при нарушаване на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР. 19 минути разполага с писмото му.


Контрера недоволства срещу планираните мерки за сигурност, включващи изграждането на временни контролно-пропускателни пунктове и блокиране на определени улици, по които ще мине шествието. Според него "са недопустими практиките да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност за едно де факто частно парти". Напомняме, че поради безпомощност МВР блокира целия център и за всеки мач, определян като дерби в иначе нагласеното ни футболно първенство.


Общинският съветник от ВМРО допълва доводите си и с въпрос за разходите, които МВР ще има около охраната на цялото „мероприятие”.


Той прилага собствена сметка, според която ангажирането на 1200-1300 полицаи ще струва над 160 000 лв. от бюджета на силите на реда. "При толкова охраната, от полицейски служители, това означава, че има данни за заплаха за обществения ред", заключва общинският съветник, извеждайки по логичен път основния си аргумент срещу провеждането на София прайд. Контрера посочва, че "ако не съществуват заплахи за сигурността и обществения ред, то не е нужно МВР да охранява това мероприятие или поне не с такъв интензитет".


Следва и личен упрек към министъра Радев, че за втора поредна година не вземал отношение по темата и "допуска явно нарушаване на закона, за да се угоди на организаторите на гей парада".


"Политическото ръководство на МВР трябва да отчете острата реакция на българското общество срещу Истанбулската конвенция – доказателство, че българите не приемат подобни постановки, в това число и провеждането на гей паради. Нещо повече, тихомълком съгласувайки гей парада, МВР върви и срещу Българската православна църква, и срещу другите вероизповедания, които ясно и категорично заклеймиха София прайд", пише Контрера. ВМРО традиционно прави искане за забрана на София прайд всяка година, като обичайно на същото мнение са и коалиционните им партньори от Атака. Преди седмица беше внесена декларация на политическа група Патриоти за София – ВМРО и Атака в Столичния общински съвет, с която те се обявиха против подкрепата на Столичната община за част от събитията по време на София прайд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.