Свързани новини

05.06.2018 12:16

Болна от рак на гърдата се излекува с нова имунотерапия

Видян 2959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  52-годишната Джуди Перкинс е без рак от 2 години благодарение на революционна имунотерапия, пише DailyMail. Използваният метод бе представен на годишната конференция на Американското дружество по клинична онкология. Перкинс е диагностицирана през 2003 г. и нито едно лечение не е успяло да изкорени рака на гърдата, който се е разпространил в цялото й тяло. Джуди Перкинс е имала тумори с размер на сливи в черния дроб, засегнати били и лимфни възли на гръдната стена и корема. След седем вида химиотерапия, завършили с пълен провал, туморите й били напълно унищожени от собствените й бели кръвни телца след иновативната инжекция. "В рамките на две седмици усетих, че туморите в гърдите ми се свиват и аз започнах да се чувствам по-добре", споделя болната.


Учените, ръководени от Националния институт по рак в САЩ определили уникален "подпис" на рака на гърдата - генетичните мутации, които правят рака на всеки човек различен. След като са открили 62 мутации, те установили, че има бели кръвни клетки, които могат да търсят и унищожат четири от тези мутации. За да се засили имунната система, се вземат  от болния няколкостотин от важните Т-клетки и ги разрастват в армия от 82 милиарда. Това отнема осем седмици, след което белите кръвни клетки се инжектират обратно в тялото си, за да вършат работата си. Методът използва собствените клетки на пациента, за да атакуват рака.


Перкинс е първата в света, върху която се прилага успешно лечението, наречено Adoptive cell transfer. Майката на две деца е без рак вече две години и нейната история е публикувана в престижното научно списание Nature Medicine. Новото лечение ще бъде на разположение на по-голяма група от пациенти до пет години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния