Свързани новини

03.03.2009 13:12

В Украйна отбелязват 3 март

Видян 2019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес от 11:00 часа в прес-центъра на Съюза на журналистите на Украйна ще се състои презентация на Информационият портал на Българите в Украйна www.bg-ua.org. Този сайт е разработен от Български Младежки Клуб „Актив”, с подкрепата на Всеукраинската организация „Конгрес на Българите в Украйна”, предаде БГНЕС.


Информационният портал съдържа информация за възникването на българските поселения на територията на съвременна Украйна, последващото им икономическо развитие, а също така за духовния и културен живот на българите в Украйна. На портала са представени общественни, политически, културни дейци, мастера на спорта. Също така е събрана информация за неправителственните български организации, СМИ, български културни центове, неделни училища. Порталът е достъпен на руски и български езици, в бъдеще се планира въвеждането и на украински вариант.
Според официалната статистика днес броя на бълагрите в Украйна е 204 хил. Души, но неофициално тази цифра е по-голяма. Българите на Украйна активно участват в политическия и икономическия живот на страната. Имената на спортистите, дейците на изкуството не веднъж са взимали първи награди на Украйна. Имайки предвид все по-високото развитие на информационните технологии, създателите разчитат на голяма аудитория, така в България и целия свят.
Максим Димитров, родом от Украйна, студент в ЮЗУ – Благоевград каза за БГНЕС, че през лятото идеята за създаване на подобен портал бе само мечта, а днес вече е реалност. Днес може да се наблюдава тенденцията на вътрешна миграция на младото население от селото в града, вследствие на което част от младежта се асимилира сред градското население. При това съществува опасност да бъде загубена българската идентичност. А сайтът ще даде възможност да се попълнят знанията за историята, културата, обичаите и традициите на българите в Украина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв