Свързани новини

01.06.2018 16:01

Най-много молби за бг гражданство са от руснаци

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-много подадени молби за българско гражданство са от граждани на Русия - 148. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Тодор Байчев за профила на лицата, искащи българско гражданство, съобщи Фокус. Следват Украйна - 59, Ирак – 50, Армения – 37, Сирия – 34, 5 от Афганистан.


„За този едногодишен период от образуваните 18 921 преписки, Съветът за гражданство с участие на представители на Външно министерство, МВР, ДАНС, Регионалното министерство в лицето на ГРАО са разгледали общо 16 313 преписки“, каза Цачева. Тя поясни, че 9 848 от тях са уважени и са приключили с предложение за издаване на указ от президента на Република България, който е делегирал тези права на вицепрезидента.


„Отказани са 895 заявления, разликата до числото 16 515 са такива преписки, за които се изискват допълнителни информации и документи“, допълни правосъдният министър.


По отношение на мотивите за желание на българско гражданство, Цачева заяви, че те са лични. „В графата придобиване на българско гражданство по произход, най-много водещи са от държави, където има струпана българска общност: Македония, Сърбия, Украйна, Молдова, Русия. Това не е изненада“, допълва министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв