Свързани новини

01.06.2018 15:40

Нинова дари 600 лв. от заплатата си на деца сираци

Видян 2172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
„Пожелавам ви да оздравете и да бъдете много щастливи”. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова дари част от своята заплата на деца с увреждания. Тя припомни, че преди един месец БСП е внесла предложение за намаляване на депутатските заплати с 600 лв. „То беше отхвърлено, но тогава обещах, че въпреки това, всеки месец, тези 600 лв. лично аз ще ги дарявам на едно болно дете или възрастен човек, който има нужда. Днес го правя за тези деца, които са сираци, нямат родители и ги гледа баба им с много малката си пенсия, с която не може да се справя. Днес правя това първо дарение и ще го правя всеки месец, както съм обещала за някое от тези дечица”, каза още тя.

Нинова се срещна с родителите на деца с увреждания, които за пореден път протестираха пред Народното събрание. Те носиха тениски „Системата ни убива“, инвалидна количка със скелет и паметна плоча, черни балони и знамена, които поставиха пред северния вход на парламента. Бяха опънали и палатка пред сградата на българския парламент. Нинова честити празника на децата, които бяха със своите майки и им пожела най-вече здраве.

Ще внесем законодателни предложения за хората с увреждания, но щеше да е хубаво всички да се обединим около едно, посочи лидерът на БСП. Нинова заяви, че БСП е готова да започне промяна в политиките и смяна на философията за хората с увреждания. Лидерът на БСП поясни, че стратегията за хората с увреждания е изработена в срещи с техните асоциации и е уточнено от каква промяна има нужда системата.
„Наистина те нямат нужда само от финансова помощ, а от цялостна промяна в оценката на ТЕЛК-овете“, коментира Нинова. Тя обясни, че в ТЕЛК-овете е редно да се отдава значение не толкова на това колко процента не могат да работят хората с увреждания, а в какъв процент са работоспособни. Нинова поясни, че целта е тези хора да могат да намерят работа. „Ние сме с много тесен контакт с асоциациите на хората с увреждания. Заедно разработваме този пакет. Готови сме всеки момент да го внесем и да го гласуваме“, каза Корнелия Нинова. Според нея е необходимо желаното съгласие за внасяне на нова стратегия за хората с увреждания. „Очевидно няма да стане на този етап. Ние дейтваме по нашите предложения и вероятно ще ги внесем докрая на тази сесия. Щеше да е хубаво всички да се обединим около едно, но засега не се получава“, допълни лидерът на БСП.

Във връзка с дарените от нея 600 лв. на деца сираци и в отговор на въпрос дали си прави пиар на страданията на хората, Нинова подчерта, че си изпълнява обещанията. „Няма значение дали е 1 юни или 1 декември. Обещанието трябва да се изпълнява. Имам вътрешната убеденост, че политиците трябва да се лишим от много привилегии , които имаме“, бе категорична лидерът на БСП.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи