Свързани новини

31.05.2018 16:50

Вице цъфна в Того, за да върже във Вануату

Видян 3144 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво прави външният министър, че и цял вицепремиер на България, докато Унгария ни бие шамар чрез външния си министър заради наше предложение всички мигранти да бъдат пускани в ЕС, Русия ни рита отзад заради наши мечти за договорки по газопроводите, каквито не съществуват на практика, а Скопие и Гърция се разбраха да крътят БЮРМ не друго яче, а Северна Македония, което е пряка заявка за териториално посегателство върху нашата Пиринска?


Как какво, ами каца на летището в Ломе – столицата на Того, както в стил среден Тодор Живков описва подвига й нейният пиар. С каква супер отговорна мисия? „Да рестартира връзките с Того” и „да установи дипломация с Вануату”. В чест на тези фундаментално важни задачи Екатерина Захариева, която не се е чуло да е специалист по нещо, освен по хороскопите на премиера, пътува до другия край на света за наша сметка с „делегацията си”, както описва хронистът в нея.


И пак в чест на величайшето събитие свидната дъщеря на Пазарджишки окръг, отново се връща към любимите си и отдавна забранени й от всички арбитри на елегантността цъфнали тоалети. При това с къс ръкав. При това върху нарушена линия на фигурата, с която до неотдавна можеше да се похвали, но вече не.


Интересно е защо имаме единствения външен министър в света, който не придружава нито премиера, нито президента на важните им международни визити. Нито пък се вижда на важните им международни срещи дори и в София.


След като от външното министерство се похвалиха преди ден, че България рестартира бизнесотношенята с Тогоанската република и Етиопия, родната дипломация е постигнала успех и в установяване на дипломатически отношения с Република Вануату. Това съобщиха от пресцентъра на външното министерство.


Двете страни се договориха в Ломе, Того, където министър Екатерина Захариева участва в Съвместния министерски съвет на ЕС и Групата страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн (АКТБ).


Екатерина Захариева и нейният колега Ралф Регенвану (на снимката), външен министър на Вануату, са изразили съгласие, че има потенциал за сътрудничество, най-вече в рамките на международните организации. Беше изтъкнато, че като държава-членка на ЕС отдаваме голямо значение на отношенията на Европейския съюз с развиващите се страни и се стремим да търсим повече възможности за обмяна на опит и изграждане на по-тесни връзки с малките островни държави в Тихия океан.



По време на срещата бяха обсъдени редица проблеми на държавите в Тихоокеанския басейн, включително и процеса на деколонизация, съобщиха от министерството.


Въпреки своята малка територия Вануату е една от страните в света с най-голямо езиково и културно разнообразие – на архипелага са познати 113 различни езика и диалекта. Страната също така е първата в света, която напълно ще забрани пластмасовите торбички и сламки от 1 юли т.г., допълват оттам.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 paul bunch 30.06.2019 14:08

    А ЗАЩО ЗАБРАВИ КИРИБАТИ?! КОГА ЩЕ ВЪРЖЕМ ДИПЛОТНОШЕНИЕ С ТЯХ?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв