Свързани новини

31.05.2018 11:20

60 хил. лв. обезщетение за незаконно обвинение и СРС

Видян 2086 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Татяна Шарланджиева от Националната следствена служба (НСлС) осъди прокуратурата да й плати обезщетение от 60 000 лв., защото е била обвинена и незаконно подслушвана. Следователката, която бе накисната заради приятелство с К. Нинова, е спечелила на първа инстанция дело в Софийския градски съд (СГС) по закона за отговорността на държавата, съобщи Lex.bg.

Обезщетението, към което са  присъдени и близо 2600 лв. разноски е заради образуваното срещу нея, след това прекратено, възобновено и отново прекратено разследване за престъпление срещу правосъдието. Тя беше едно от замесените лица в скандала от 2007 г. между тогавашния шеф на следствието Ангел Александров и енергийния министър Румен Овчаров. Шарланджиева  беше уволнена, защото изнасяла данни към собственика на фирма Фронтиер Красимир Георгиев и осуетила разследване срещу него за пране на 500 000 евро. Делото беше прекъснато, но пет години по-късно разследването срещу Шарланджиева беше възобновено и тя стана обвиняема.
През 2014 г. прокуратурата отново прекрати разследването, а  Шарланджиева се върна на работа като следовател.
В исковата си молба до СГС тя е представила и справка от Националното бюро за контрол на СРС, от която става ясно, че през 2013 г. тя е била подслушвана незаконно. Съдът постанови, че исканията за подслушване на Шарланджиева са били необосновани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    И пак ли ние да плащаме, че тези господа нямат достатъчно умствен капацитет, а пък за морал да не говорим?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на