01/02
30.05.2018 09:58

Поредна българска печалба в онлайн покер турнира Sunday Million

Видян 3112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       В последните години все повече зачестяват българските покер успехи, както в онлайн пространството , така и на масите на живо. Български представители неуморно посещават световни събития и турнири и трупат победа след победа.
В края на месец април нашенец достигна до финалната маса на известен онлайн турнир и завърши на четвърто място с печалба от над 350 хиляди долара. Турнирът носи името PokerStars Sunday Million и се превежда ежеседмично, а мащабите му са наистина впечатляващи. Наградният фонд обикновено се равнява на милиони долари, а участниците, борещи се за своя дял от наградата, наброяват хиляди.
       Точните цифри в заветното издание са - награден фонд от 11 милиона долара и конкуренция, надвишаваща 50 хиляди играчи! Родният ни представител се казва Петър Георгиев и играе под псевдонима peter788502. Той прави наистина впечатляващо участие, но за съжаление бe елиминиран от монголеца Noobanx.
      Разбира се, Петър не беше единственият български представител на мащабния турнир. Други нашенци, които взеха участие, са например Милен Стефанов, Константин Зердев и Краси Янков, но те приключиха играта си в доста по-ранен етап със значително по-малки печалби. Челната тройка пък заеха представители съответно на Холандия, Англия и Монголия.
      Петър е четвъртият нашенец, който достига до финална маса на Sunday Million. От 2015г. насам също толкова достойно ни представиха Вилиян Петлешков, mladenova 62 и Константин Капчин. Едва 2 месеца по-рано се зарадвахме на триумфа на kapchin, който взе среброто в тогавашното издание на турнира, както и невероятната сума от над 700 хиляди долара.
      Вилиян Петлешков пък беше този, който поведе крак през 2015г. и също „финишира“ четвърти. Той е сред най-известните родни покер играчи, като основно се включва в турнири на живо, които също са със световен мащаб и огромна посещаемост и интерес. В онлайн средите той играе под псевдонима „Мозъка“, а натрупаният му опит в картите е значителен. Той играе вече повече от 10 години и за него покерът е много повече от игра. Превърнал се е в негова професия, на която отдава необходимото внимание, време за подготовка, концентрация и като цяло доста усилия, за да поддържа доброто си ниво и да продължава да се изкачва нагоре.
    За сметка на това Петър Георгиев все още не е сред известните български играчи и това е първата значителна печалба за него в онлайн залата.
Към момента най-печелившият български покер играч е пловдивчанинът Димитър Данчев. 


    Той е натрупал над 4 милиона долара от турнири на живо, като също често играе онлайн под псевдонима KuuL. Той държи и рекорда за най-голяма спечелена сума в нашите географски ширини, с невероятната си победа в турнир на Бахамите през 2013г. Тогава той покори невероятните 1.9 милиона долара и пребори конкуренцията от около 1000 играчи. Повечето посетители на този тип турнири обаче са професионалисти, които си плащат доста солидна входна такса. С триумфа си нашето момче доказа, че родните покер играчи не отстъпват на останалите и също са на световно ниво. Той призна, че е постигнал невероятния резултат благодарение на много практика, изучаване на играта и отдаденост. „Иска се мотивация и целеустременост“, заяви Данчев, след като гордо развя родния трибагреник на екзотичния остров.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще