Свързани новини

29.05.2018 15:52

БСП внесе 7 сигнала за нарушения на изборите в Беден и Галиче

Видян 1948 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„БСП внася в прокуратурата 7 сигнала за нарушения по време на изборите в Беден и Галиче, тъй като бяхме обвинени в липса на конкретност в изказванията си. Три от тях са за село Беден, четири - за Галиче". Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев пред журналисти.


Единият от сигналите е срещу работодател, който упражнява натиск върху служителите си, за да гласуват за ГЕРБ, обясни Добрев. Изборна секция в Беден е отворила 30 минути преди старта на изборния ден, за да се гласува в нея, което също е нарушение. Добрев припомни, че разликата между ГЕРБ и БСП в селото е 9 гласа, с 10 невалидни бюлетини.


„Васяме и сигнал, в който искаме да се провери- дали бившият кмет на Галиче  от ГЕРБ - Ценко Чоков, който е в затвора за изнудване, отвличане и побой, е участвал в изборния процес, звънял ли е от два различни номера в изборния ден и преди него”, каза още Добрев.  


Зам.-председателят на левицата обяви, че вторият сигнал за Галиче е срещу собственика или шофьора на автомобил с плевенска регистрация, който се е опитал да блъсне  застъпник на БСП. „Същият автомобил е свалил хора, които са влезли през задната врата на секцията, в която се гласува. За охраната на училищата в изборния ден отговаря полицията, надявам се, да не се окаже, че задният вход  е отворен от полицаи. За тази цел искаме записа от камерата, за да видим, кой е отворил вратата, колко души са влезли и са гласували”, заяви Кирил Добрев.  


 


Зам.- председателят на БСП каза още, че последният сигнал е за надписани хора в избирателните списъци. „Има ли на ул. „Бенковска” №16 – адресът на селския лидер на ГЕРБ Васко Янков, хора, които са добавяни в избирателния списък? Регистрирани ли са всички служители на общинския лидер на ГЕРБ Бяла Слатина от кабелната му телевизия на ул. „Иван Вазов” №18 в Галиче? Има ли регистрирани хора в сградата на училище „Пенчо Славейков” и колко души са регистрирани, в  полуразрушена сграда, без ток и вода, на ул.”Бенковска” в селото?”, попита Кирил Добрев.


Той припомни думите на Цветан Цветанов за края на модела „Галиче” и показа снимки на новия кмет на селото от ГЕРБ в компанията на Ценко Чоков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели