Свързани новини

28.05.2018 18:07

БСП: Ценко Чоков управлява Галиче от затвора

Видян 2231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Балотажите в неделя преминаха на фона на множество изборни манипулации. В Галиче с 26 гласа преднина кметското място спечели Страхил Стоянов от ГЕРБ, подкрепен от ДПС и ВМРО в коалиция най-официално. Според кандидата на БСП Веселин Тушинов в изборния ден е имало множество нарушения.


От БСП заявиха, че не признават изборните резултати в с. Галиче и ще поискат касиране. "Ценко Чоков е звънял от два мобилни номера от затвора и е управлявал изборния процес в Галиче“, заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.


По думите на Тушинов лидерът на ГЕРБ в Бяла Слатина Стефан Терзийски изпрати свои служители да гласуват в Галиче. Той публикува видеа, в които хора от Ета тв, собственост на Терзийски, са се строили пред секциите. Говори се, че служителите на кабелната от години са "подвижен вот" за ГЕРБ в района, пише в. Дума.


Част от "външните" избиратели са се вмъкнали в избирателната секция през задния вход на училището. "Регистрирани са в Галиче преди 6 месеца. Докараха ги да гласуват тук. Един тръгна да се бие с мен, за да не ги снимам", разказа пред медиите застъпникът Венцислав Николов.


Според областния шеф на БСП Враца Иво Лилов бюлетини са раздавани на хора, които не са гласоподаватели и са гласували от името на други хора.


„Не признаваме изборните резултати в с. Галиче и с. Беден”, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков. „Подаваме искове за касиране на тези избори”, заяви той.  Зарков добави, че ще бъдат пуснати сигнали в прокуратурата срещу: Ценко Чоков, за упражняване на натиск от затвора; Стефан Терзийски – общински председател на ГЕРБ и собственик на кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в село Галиче, за да повлияе на резултата; Касъм Касъмов – общински председател на ДПС, който е имал неправомерни деяния; кметът на Девин, за нерегламентирана намеса в изборния процес и Георги Георгиев, директор на военен завод, който е упражнил влияние върху служителите си.


Добрев подчерта, че и в двете общини където е провеждан балотаж в неделя е характерна една коалиция, която се появява и на национално ниво – ГЕРБ-ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на