Свързани новини

28.05.2018 15:05

Влайков уби баща ми, сече дъщерята на застреляния ресторантьор

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дъщерята на убития във Виноградец ресторантьор Наско Тонкев обвини бившия председател на общинския съвет в Септември от ГЕРБ Лазар Влайков за смъртта на своя родител. Според Деница Тонкева именно Влайков е произвел фаталния изстрел в заведението, който е убил ресторантьора. Момичето заявява, че е видяла как той по невнимание е застрелял баща ѝ и се опитва да прехвърли вината върху детето.


Всеки можеше да е на мястото на баща ми, който беше убит нелепо в нашия ресторант. Можеше да съм аз, можеше да е друг, можеше да е всеки. Защото бяхме на една маса. Даже други хора стояха на мястото на баща ми малко преди изтрела. Съдба.”,  споделя пред 24 часа Деница Тонкева.


На 31 август 2017 г. Кирил Влайков и съпругата му канят близки и приятели на рождения ден на сина им Юри, който навършва 6 години. За празненството е ангажиран ресторантът на Наско Тонкев във Виноградец.


Веселбата започва, а най-личният гост на огромната маса е председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков - чичо на малкия рожденик, който е заедно със семейството си.


Около час преди полунощ гърмежи от огнестрелно оръжие и фойерверки огласят заспалото село откъм Тонкевия ресторант. С газово оръжие гърмят оределите подпийнали гости.


В един момент Лазар Влайков вади личния си боен пистолет Глок, с който се е сдобил съвсем неотдавна преди това. Любопитството към оръжието завладява присъстващите и пистолетът тръгва от ръка на ръка.


На масата сяда и Наско Тонкев, който през цялата вечер се е занимавал със задълженията си в ресторанта. Той също разглежда пистолета. Малкият рожденик Юри, който преди това играел встрани, се промъква между седящите Лазар Влайков и Наско Тонкев и оръжието се озовава в неговите ръце.Момченцето произвежда изстрел и куршумът пронизва собственика на ресторанта. Наско се свлича от стола, на който седи, и умира за броени секунди. Поне такава е официалната версия на разследващите. Според Деница обаче именно Лазар е произвел фаталния изстрел.


Бившият председател на общинския съвет Влайков обаче има солиден гръб в управленските структури на ГЕРБ. Той е изключително близък до зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. Именно Цветанов е измъквал многократно Влайков от кашите, в които се е забърквал, ако се вярва на свидетелите.


Както е известно, Лазар Влайков подаде оставка като председател на общинския съвет в Септември, но остана общински съветник, след като съдът го върна на работа.


За месец Деница написа две отворени писма до главния прокурор Сотир Цацаров, които разпространи и до медиите.


В първото питаше какво става с експертизите, назначени в рамките на разследването за смъртта на баща ѝ, а във второто апелираше за данъчна проверка на Лазар Влайков, който според нея живеел нашироко, а декларирал минимални доходи.


Случайно или не, малко след нейното първо писмо окръжната прокуратура в Пловдив, където разследването беше прехвърлено лично от главния прокурор за по-голяма обективност, внесе в районния съд в Пазарджик обвинителен акт срещу Лазар Влайков.


Той е обвинен за това, че като е държал огнестрелно оръжие, не е взел мерки за сигурност, поради което е последвало причиняване на смърт. Престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години. Делото започва утре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева