Свързани новини

28.05.2018 09:28

Макрон: Русия е част от Европа, Путин: Борис Джонсън наш агент ли е?

Видян 2174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Владимир Путин приключи на висока нота дипломатическия си месец май, когато един след друг на крака му дойдоха президентите на Франция, България и Сърбия, премиерите на Германия, Индия, Израел, Япония и вицепрезидентът на Китай. На среща с шефове на медии от цял свят и на последваща дискусия с едри инвеститори в Русия след сключените на световния икономически форум в Петербург сделки за повече от 60 млрд.лв., той отправи няколко ключови послания към САЩ.


„Много е важно да не се минава червената линия и да се отчитат нашите интереси”, каза той. „Още малко и утре ще вкарат Украйна в НАТО, даже ще разположат там ракетни системи”, алармира той. Това става на фона на отново усиленото от киевска страна напрежение в Донбас с обстрел на населени места и граждански обекти. Москва даде да се разбере, че не приема резултатите от холандската експертиза за сваления малайски Боинг, което апропо прави от доста време и Малайзия, понеже са игнорирани предоставени от нея категорични доказателства. От Кремъл си обясняват нападките със започващата президентска кампния в Киев и достигналия близо 80% негативен рейтинг на сегашния лидер Порошенко, чийто футболен гост през уикенда беше Бойко Борисов с цяла делегация за наша сметка. Напомняме, че бг премиерът научи от медиите, че трябва до дни да се яви при Путин, който го призова с недвусмислен тон по време на среща с президента Радев.


Запитан за евентуална намеса в Каталуня, Путин нарече това „глупости” и се пошегува: „Нас и за Брекзит ни обвиняваха, от което сигурно излиза, че Борис Джонсън е наш”. Известно е, че британският външен министър взе поста именно след победата на неговия вот за отцепване от ЕС, а той е най-големият русофоб в международната политика.


Пред бизнеса Путин заяви желанието си за всепризнато влизане на Русия в Топ 5 на световните икономики, което изчислено в покупателен паритет според него вече е факт, и обясни, че това ще стане със стимулиране на вътрешното търсене. На икономическия му форум, където България беше представена от министъра на туризма Ангелкова, най-многочислената делегация беше на САЩ с 5500 участници, следвана от страната – партньор Япония и от Франция. С премиера Абе бяха подписани 11 споразумения, двамата лидери заедно откриха в Большой театър годините на Япония в Русия и на Русия в Япония.


В руския газов бизнес в Арктика влиза, независимо от американските заплахи или (точно заради тях) Франция. Президентът Макрон обясни: „Русия е част от Европа и Путин има стратегическа и историческа визия за това”. Това е трета двустранна среща на двамата само за година, като това го класира на разделено с израелския водач Нетаняху трето място сред световните лидери. Двамата са след Си Дзинпин от Китай и Реджеп Ердоган от Турция.


Макроновата половинка Брижит и съпругата на японския премиер получиха букети като на Ангела Меркел отпреди седмица на официалната вечеря с повелителя на Кремъл, дадена от него в тяхна чест.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни