Свързани новини

25.05.2018 11:05

Иванчева не е нарушила закона, работейки от ареста, обясни адвокатът й

Видян 2417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„До влизането на присъдата в сила Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, докато няма присъда. До момента, за да облекчи ръководството от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата”, каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия адвокатът на арестуваната кметица Марин Марковски. Той заяви, че ще обсъди с клиентката си дали да се обжалва решението на съда. „Тя може да поиска сама да се оттегли”, каза адвокатът.


Той заяви, че не знае дали майката на Иванчева е носила подписани от нея документи от ареста в общината в „Младост”. Марковски обаче е категоричен, че тази дейност на Десислава Иванчева не е била в нарушение на закона, защото все още не е била отстранена от длъжност.


Това е един коварен ход на прокуратурата. Те казват, че искат отстраняването й, защото с действията си от ареста въздейства на свидетели. Това категорично не е така, защото всички свидетели вече са дали показания. Тя няма нужда колегите й да я защитават, защото нея истината я защитава, коментира още Марковски.


В сряда Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност от Специализирания съд, след като стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че макар и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на свиждане, за да стигнат до администрацията. Така е уволнила един от заместниците си - Румен Русев, който е и свидетел по делото срещу нея. Заповедта била занесена в общината от майка й.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален