Свързани новини

23.05.2018 14:08

Държат Сергей Скрипал и дъщеря му против волята им, предупреди Русия

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Москва не изключва възможността британските власти да държат Сергей Скрипал и дъщеря му против волята им, заяви руското външно министерство.


Бившият двоен агент, 66 г., бе изписан от болницата миналата седмица, след като бе отровен в Солсбъри на 4 март. Възстановяването на дъщеря му Юлия, 33 г., беше още по-бързо. Тя напусна болницата през април.


Лекарите не дадоха подробности за състоянието им или настоящото им местоположение. Юлия не се е появявала публично от изписването й, а единственото й изявление е предадено от британската полиция.


По-рано през май Русия заяви, че Обединеното кралство отказва консулски достъп до семейство Скрипал, и двамата руски граждани. Страната също така заяви, че двамата не са склонни да общуват с руските власти и че отказват медицински прегледи с участието на руски специалисти.


Руският посланик в Обединеното кралство Александър Яковенко казва, че Скрипал са свободни да отхвърлят помощта на посолството, но трябва да го направят лично.


"Защото днес никой не е виждал снимките им, никой не е чул гласа им, никой не е видял дали са живи или не ... трябва да бъдем сигурни, че човекът е жив, той е наред или е добре, и ако каже, например, "Не ми трябват вашите услуги", няма проблем", каза  Яковенко пред репортери в петък.


По-рано той заяви, че Обединеното кралство може да попречи или дори да унищожи някои доказателства по случая. Лондон обвинява Москва от самото начало, казвайки, че Юлия и баща й са били отровени от нервен агент от семейство Новичок. Той твърди, че токсинът идва от Русия. Но Лондон не предостави никакви съществени доказателства за "руската следа", която Москва многократно отрича. А в началото на май чешкият президент Милош Земан призна, че страната му вече е създала нервен агент, подобен на този, за който Великобритания твърди, че е бил използван. След забележките на Земан Русия заяви, че очаква отговор от НАТО, предоставящ пълен списък на членовете на блока, участващи в подобни изследвания.


Според анализатора на химическите оръжия и професор от университета Райс Джеймс Тур не е тайна, че редица държави разработват и изпитват нервните агенти. "Много страни са го направили още в миналото като част от проучвания", каза той пред RT.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови