Свързани новини

22.05.2018 09:52

Йончева: Парите от Борисов отиват за благотворителност

Видян 2006 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Съдът реши, че Бойко Методиев Борисов е клеветник, че той е лъжец”. Така депутатът от БСП и журналист Елена Йончева коментира в ефира на бТВ съдебното решение на първа инстанция, с което осъди премиера. Тя припомни, че в Германия за клевета наказанието е до 2 години лишаване от свобода.


„Държавата не е плащала никакви милиони, става дума за една манипулация, една лъжа”, категорична беше Йончева за от репликите на Борисов, които доведоха до съдебното решение. Според нея важното в присъдата е, че отправя послание към политиците – че не могат да си позволяват да лъжат. „По този начин в България се прави политика – с лъжи, с манипулации”, отбеляза тя.


По думите й атаката на Борисов дошла след нейно телевизионно участие, в което заявила, че ГЕРБ крадат от програмата за саниране и от оградата на границата. Йончева подчерта, че е доказала думите си с конкретни факти.


„Неговият адвокат каза, че той не е казвал тези реплики (за милионите), че ако ги е казал, то аз съм се припознала. Право на адвокатите му е да обжалват”, посочи Йончева.


"Господин Борисов е осъден, заедно с ГЕРБ, да плати 5 хил. Искът е за 20 хил. лв. Аз от началото казах, че тази сума ще бъда дарена за деца", заяви журналистката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак