Свързани новини

22.05.2018 09:32

Детето само се блъснало в джипа на кмета на Трън

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият кмет на Трън от ГЕРБ Станислав Николов бе оправдан на първа инстанция за катастрофата, при която през 2015 г. тежко пострада 6-годишният тогава Ивайло Стоянов. Решението е постановено от съдия Михаил Алексов, който бе шеф на Трънския районен съд, а сега оглавява Пернишкия.


Мотиви към присъдата все още няма, така че не се знае с какви аргументи е оправдан Николов. Адвокатите на пострадалото дете са подготвили жалба, която ще внесат в Окръжния съд в Перник, където делото ще се гледа на втора инстанция.


Николов бе подсъдим за две тежки телесни повреди, нанесени на детето. След удара лекарите отстраниха далака и част от черния дроб на момчето, то имаше и травми на гърдите. Инцидентът стана преди почти три години в близост до училището в Трън. Детето бе ударено, докато пресичаше улицата. Според разследващите Николов се е движил със скорост 25 км/ч в района на училището след знак Внимание! Деца и заради това не е успял да види пресичащото дете.


"Николов не е изпълнил задължението си като водач на пътно превозно средство да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, както и задължението си при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост - и да спре", пише в обвинителния акт.


От прокуратурата признаха също, че свидетели на инцидента са били притискани да мълчат и дори са получили смъртни заплахи. Всички автотехнически експертизи, както и съдебно-медицинската, показаха, че вината за инцидента е на Станислав Николов.


Делото се гледаше в Трън, но преди това бе изпратено за разследване в прокуратурата в Перник заради скандални заключения на местните разследващи. Първоначално полицията и прокуратурата в Трън възприеха защитната теза на кмета, че детето само се е ударило в колата му. Скандалът тръгна, след като майката разказа какви са изводите на разследващите. След това главният прокурор Сотир Цацаров прехвърли делото в Перник.


Заради скандала Николов се раздели с поста си. Той бе избран от ГЕРБ. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че нито иска да го вижда, нито да го чува. "Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор, той ми каза, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място", заяви тогава премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец