Свързани новини

21.05.2018 15:05

Хората от малките градове са по-щастливи от всички останали

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Хората от малките градове са по-щастливи от всички останали, твърдят изследователи на щастието от Висшето училище по икономика във Ванкувър и университета Макгил. Те публикуваха наскоро работен документ за географското положение на благосъстоянието в Канада, като анализираха повече от 1200 района, представящи цялата география на страната.


Основната им находка е учудващата връзка между гъстотата на населението - концентрацията на хората в дадена област - и щастието. Те установиха, че средната гъстота на населението в 20-те най-нещастни района е повече от осем пъти по-голяма, отколкото в най-щастливите, който са 20%. Високо населените гардове като Торонто, Хамилтън и Китченер се открояват като острови на относителното нещастие.


 В Канада средните отговори на въпроса - Доколко сте доволни от живота си от 1 до 10, варират от 7,04 до 8,94. Това може да не изглежда като широка гама от различия, но канадците рядко предлагат самооценка извън този диапазон; Само 5 процента от канадците оценяват удовлетворението си под 5.


Едно важно предупреждение в канадското проучване е, че авторите не анализират причинно-следствената връзка. Има ясна зависимост между ниската гъстота на населението и докладваното щастие, но това не означава, че ниската гъстота на населението причинява щастие.


Очевидно е обаче, че има нещо в малките градове и селския живот, което е свързано с по-високи нива на самостоятелно отчетено щастие сред хората, живеещи на тези места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния