Свързани новини

16.05.2018 11:30

Вебер: Не можем да очакваме държава от Западните Балкани в ЕС в близко бъдеще

Видян 2133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очаквам, че резултатът днес ще бъде да сигнализираме за Балканите на картата, както и за тяхната инфраструктура, финанси и икономика“, каза още той. „Трябва да бъдем честни, през следващите кратки срокове не можем да очакваме членство на някоя от страните в Западните Балкани в ЕС. Европейският съюз участва с финанси в тези държави. Ние вече сме там, но самите държави трябва да се постараят за своето развитие. Ние, самите европейци, трябва да се подготвим да понесем разширението е ЕС, но държавите, които искат членство трябва да си напишат домашното“, заяви председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер в сутрешния блок на БНТ.


Срещата на върха е голям успех за Бойко Борисов. Той успя да заложи темата за Западните Балкани и външната политика в европейския дневен ред, заяви още Вебер.


„Европа днес не реагира достатъчно бързо при взимане на решенията от външната политика. Косово трябва да бъде респектирана държава. Добър знак е, че сръбският премиер ще присъства на срещата. Проблемът с Иран е въпрос на война или мир. Трябва да принудим Иран да не посяга към ядреното си оръжие“, коментира още председателят на Групата на ЕНП в ЕП.


„Пакетът „Мобилност“ е на дневен ред, мисля че аргументите, които Бойко Борисов има са смислени. България е силна в транспортния сектор, европейските закони не трябва да се влияят около свободния пазар. Борисов е силен наш партньор. Такива закони не се съгласуват само между държавите, а става въпрос за гласуване на партиите“, заяви Манфред Вебер по темата за пакета „Мобилност“, който касае промени в транспортния сектор и тежкотоварните автомобили.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на