Свързани новини

15.05.2018 16:55

КЗК: Минималните цени на Ангелкова са картелизация

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въвеждането на минимални цени за нощувки би довело до същия ефект, какъвто би имал картел между всички хотели в България, такова е становището на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Оценката е направена по искане на Министерството на туризма (МТ), което е възложило на КЗК да изготви становище относно съответствието с правилата на конкуренцията на предложение за създаване на минимални цени при категоризираните места за настаняване.


Идеята на министъра на туризма Николина Ангелкова срещна възражението на антимонополния регулатор. Според Комисията определянето на минимални цени при категоризираните места за настаняване би ограничило ценовата конкуренция между хотелите. Иначе казано подобна мярка би навредила на конкуренцията, би довела до поскъпване на хотелските услуги. Минималните цени не могат да бъдат гаранция нито за качество, нито за спазване на изискванията за съответната категория хотели, заявиха още от КЗК. Най-добрият начин за определяне на цените е това да става в резултат на естествените пазарни механизми, които отразяват пресечната точка между търсенето и предлагането, сочи становището.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци