Свързани новини

02.03.2009 11:06

Чешкото председателство на ЕС не иска специален план за Източна Европа

Видян 1000 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът на Чехия Мирек Тополанек, който председателства Евросъюза, не е съгласен с предложението да бъде отпусната специална помощ за Източна Европа заради финансовата и икономическата криза, както настоява унгарският му колега Ференц Дюрчани.


Не смятам, че Източна Европа е специален район, не мисля, че е нужно да се отделят няколко страни от Европейския съюз. Ще подкрепя помощ за всяка страна от ЕС, която се нуждае, а не специално за Източна Европа, заяви той в Брюксел. Заедно с колегите си от още осем централно- и източноевропейски страни Тополанек ще участва в мини среща на върха преди съвещанието на високо равнище на 27-те.


Преди него унгарският премиер Ференц Дюрчани настоя за специфичен план за оказване на помощ на източноевропейските страни в размер от 160 до 190 милиарда евро – далеч над 24,5-те милиарда евро, обявени в петък от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Международния валутен фонд.


Унгария заедно с Латвия изпитва най-големи трудности с ликвидността на банките си. Чешката република засега е относително по-малко засегната от кризата, макар чешката крона да понесе сериозни удари през последните седмици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния