Свързани новини

14.05.2018 18:08

Булц: Подканих бг председателството да предложи промени за превозвачите

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Действащите в момента правила за превозвачите в Европа всяват хаос и не служат добре, подканих българското председателство да предложи промени. Това каза еврокомисарката по транспорта Виолета Булц след разговор с министър-председателя Бойко Борисов, предаде Фокус.


 „След много дълъг и задълбочен разговор на тема Пакет за мобилност номер 1 мога да кажа, че единственият начин, по който можем да продължим напред, е чрез диалог. Изключително съм удовлетворена, че дойдоха толкова много представители на български превозвачи с конкретни въпроси и предложения. Секторът на логистиката, транспорта и превоза е от важно значение за функционирането на европейския пазар. Въз основа на прогнозите, че до 2030 г. този сектор ще отбележи ръст от 35%, а до 2060 – над 60%, е важно основата, на която това развитие ще стъпи, да е справедлива и здрава“, каза още тя и посочи, че затова Европейската комисия е предложила първият, вторият и третият пакет за мобилност, като повечето от социалните аспекти са уредени в първия.


„Задълбочено обсъдихме четири въпроса. Първият е за връщането на водачите на превозните средства у дома като част от тяхната задължителна почивка. Посланието на Комисията беше съвсем ясно – на шофьорите трябва да бъде предоставена възможност къде да прекарат времето си за почивка – дали у дома, или на мястото, където се намират. Вторият въпрос беше свързан за възможността с нощуване в кабината на превозното средство или извън нея – по него посланието ни също беше много ясно, Комисията иска да се гарантира, че ще бъдат изградени охраняеми съоръжения за паркиране, така че шофьорите да почиват в камионите си, паркирани на такива тях. Третият въпрос беше свързан с международния трафик и правилата за командироване – ние сме убедени, че международен трафик за ограничено време не трябва да подлежи на правилата за командироване. Четвъртият въпрос, който буди много загриженост, е свързан с преводачите от трети страни – всички правила, които ще важат в рамките на единния пазар на ЕС, ще се прилагат и по отношение на превозвачи от трети страни, като държавите-членки могат да налагат и допълнителни такси“, обясни Булц.


Еврокомисарката уточни, че е приканила Българското председателство на Съвета на ЕС да приготви предложение по тези четири пункта, което да бъде внесено в Комисията.


„И се надявам по време на Българското председателство да постигнем общо съгласие накъде ще върви този пакет. Радвам се, че днес успяхме да осъществим добър диалог. Бих искала да изкажа благодарност на премиера на България - Бойко, че беше домакин на тази среща, както и на министъра на транспорта. Преговорите не бяха леки, но успяхме да постигнем съгласие по всички въпроси. И така се надявам дейността на превозвачите да бъде прозрачна и справедлива и правилата, които я уреждат, да са приемливи. В заключение нека да подчертая, че сегашните правила не служат добре на европейския пазар и всяват хаос. Ето защо тяхното оставане в сила не е добро решение за сектора“, обясни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне