Свързани новини

14.05.2018 09:55

3-та починала заради министерска наредба за непосилно доплащане

Видян 2686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

Трети случай на починала жена, заради невъзможност да заплати за медицинско изделие, чиято цена бе намалена от НЗОК. Починалата жена е Мария Теохарова, на 87 години. Пред Нова телевизия, нейната дъщеря Радост Теохарова каза, че тя и сестра ѝ ще съдят НЗОК, заради загубата на майка им. Всичко това се случва на фона на половин милиард повече отпуснати за здраве през тази година. По подобие на първия случай на починала пациентка тя не е могла да доплати за животоспасяващата аортна клапа, затова е била поставена в листа на чакащи.


Радост Теохарова разказа, че майка й получила инфаркт и била приета в Окръжна болница Света Анна, където разбират, че се нуждае от аортна клапа.


От Света Анна им обяснили, че единствено в Света Екатерина може да бъде поставена тази клапа и единствено там се извършват тези безкръвни операции. От болница Света Екатерина реагирали светкавично на тяхното запитване дали майка им може да бъде преместена.


Веднага след празниците (б.р. това се случва на Коледа) болната е била приета в болница Света Екатерина. На първия ден от новата година й е направена коронарография и други изследвания, но по-късно е починала, чакайки за въпросната аортна клапа.


Теохарова категорично опроверга твърдението на НЗОК, че болната е починала, защото решението да се чака било на близките. Жената е поставена в листа на чакащи, защото редът бил такъв. Трябвало да се чака за разрешение от НЗОК за доставяне на клапата. Разрешението така и не дошло.


„От здравната каса се скриха, отказаха да разговарят дори с нас” споделя дъщерята на починалата. „Преди нашата майка има починали две пациентки, заради това, че нямат пари да доплатят за скъпи медицински изделия. Нашата майка е третата пациентка.Отговорни за смъртта на тези жени са хората, които ръководят здравната система. Има министър има заместник министър, който ръководи НЗОК. Ние сме започнали вече война. Ние няма да върнем нашата майка, но нейният дух и нашите няма да останат спокойни до края на живота ни”, каза още тя.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на