Свързани новини

11.05.2018 15:39

Евровизия и Световното пречат на БНТ-шефа да се яви в съда

Видян 2379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Генералният директор на БНТ Константин Каменаров не се яви в петък пред Софийския градски съд (СГС) за първото заседание по делото си за шофиране след употреба на алкохол и така принуди съдията да го отложи за следващата насрочена дата – 4 юли.



Както 19 минути писа пръв, той е осъден на една година и 3 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. от районния съд заради каране с алкохол 1,6 промила през лятото на 2016 г. Директорът на БНТ ще трябва да плати и глоба 600 лв., плюс това остава за година и половина без книжка, гласи първоинстанционната присъда.

Ако присъдата влезе окончателно в сила, тя ще бъде несъвместима с ръководния пост на Каменаров. От прочетеното днес заявление става ясно, че той държи да участва в съдебните заседания в СГС, но пък едновременно е в командировка в Португалия за Евровизия.

Дори прокуратурата при това положение предложи ход на делото да не се дава.

Каменаров обаче заявява до съда и че служебната ангажираност - сключване на рекламни договори на БНТ във връзка с предстоящото световно първенство по футбол, му пречи въобще да се яви скоро и моли това да стане след... 20 юли (после пък има съдебна ваканция, б.р.).

Затова съдия Атанас Атанасов, който е председател на Съюза на съдиите в България, опита първо да отложи делото за юни, но все пак го насрочи за 4 юли заради адвоката. Като не се съгласи, че твърдените служебни ангажименти на подсъдимия могат да представляват ултиматум за съда, той изрично издиктува за протокола:

    "... За което подсъдимият следва да бъде уведомен с указания, че явяването му в съдебна зала има приоритет пред служебните му ангажименти и че участието му в дело от общ характер е основание за освобождаване от служебни ангажименти, а не обратното."







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено