Свързани новини

11.05.2018 15:25

Франция: Европа не трябва да плаща заради санкциите на САЩ срещу Иран

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските компании не трябва да плащат цената за решението на Съединените щати да въведат повторно санкции срещу Иран, каза френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, цитиран от Би Би Си. Според него е нужно да се измисли механизъм за защита на интересите на европейския бизнес и да започнат "преговори с Вашингтон" по въпроса.


Два дни след като американският президент Доналд Тръмп изтегли САЩ от ядрената сделка с Иран, администрацията му обяви, че въвежда ограничения срещу ислямската република. Под удара на санкциите попадат и европейски компании, които работят с иранския бизнес. Според Вашингтон те могат да бъдат наказани от САЩ, като бъде забранено на американския бизнес да работи с тях.


Само във Франция компании като "Еърбъс" (с поръчка за 20 млрд. за самолети за иранските авиолинии), нефтения гигант "Тотал" и автомобилните производители "Рено" и "Пежо" са подписали споразумения на стойност милиарди евро, откакто санкциите срещу Иран бяха свалени.


 "Чувстваме, че екстратериториалността на санкциите е неприемлива. Европейците не трябва да плащат за изтеглянето на САЩ от споразумението, за което самите те допринесоха", заяви Жан-Ив льо Дриан. Според него ефектите вече се усещат - например нарастващата цена на петрола и по-голямата несигурност в Близкия изток.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв