Свързани новини

11.05.2018 09:38

Делян Добрев: Инерком няма да може да финансира сделката с ЧЕЗ

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моето усещане е, че тази сделка много трудно ще бъде финализирана с осигурено финансиране. По-скоро ще изтекат деветте месеца и купувачът няма да може да осигури финансиране. Това заяви в „Денят започва” на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев.


На въпрос какво ще се случи, ако „Инерком” не осигури финансиране, Добрев каза:


„Процедурата се води от ЧЕЗ. ЧЕЗ може да реши да стартира преговори с втория купувач, може да прецени и да започне нова процедура с нови условия, каза още Делян Добрев. Новото е, че отпреди няколко седмици имаме законов текст, с който възлагаме нови отговорности на регулатора. КЕВР вече ще преценява този тип сделки.”


По една основна точка на проектодоклада на временната комисия за сделката за ЧЕЗ имаме резерви – това е последната точка, която задължава БНБ да предостави кореспонденцията с "Инерком". Има закони, които забраняват информацията да се предостави в този вид.


Комисията напълно оправда първоначалните ми очаквания – че тя няма с нищо да допринесе за получаване на повече информация за сделката. Комисията остана някак безрезултатна. За това има обективни причини. Всички дадоха информация, но просто информацията я знаехме отпреди това, заяви Добрев. Банките не са поемали ангажимент да финансират сделката. Срокът е девет месеца, откакто са подписали договора с ЧЕЗ. Има още шест месеца, в които купувачът трябва да осигури финансирането,” обясни Добрев.


Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма