01/02

Свързани новини

10.05.2018 14:21

Израел обстреля Дамаск и ирански бази

Видян 2048 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

28 израелски самолета са изстреляли около 60 ракети в масивен удар над Сирия по данни на руското военно министерство, още докато премиерът Нетаняху беше в Москва за Деня на победата – от тази година официален празник и в еврейската държава. Останалите още от времената на СССР ПВО-системи на Сирия са прихванали около половината ракети в небето на столицата между 1:14 и 3:45 в нощта срещу четвъртък. Целите са били ирански военни бази и сирийската аерозащита край Дамаск. Оправдание за атака бяха обвинения за ирански удар по Голанските възвишения с 20 ракети, от които 4 били прихванати от системата Железен купол.


Иран коментира това като „лъжи” и отрече да има военно присъствие в Сирия.


Според френския Фигаро ударът на Израел е бил насочен към елитните сили на Техеран, наречени Ал Кудс, но не е причинил жертви, както и споменатия от Тел Авив ирански удар. Според израелската преса това е най-значимият удар от страната към Сирия за последните 45 години.


В интервю за гръцкия Катимерини президентът Асад заяви, че Трета световна война от Сирия няма да тръгне, но това, което се случва в родината му не е Студена война, а реална. Той смята, че след като е победил терористите, подкрепяни от Израел и Запада, те са си измислили химическата атака в Дума, за да се опитат да дадат нов тласък на терористите. Асад също така нарича Ердоган „окупант”, чието алиби в минали години да има войски в Сирия се е изчерпало след прочистването на почти 100% от ислямистите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Да се надяваме Иран да премахне Израел.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се