Свързани новини

09.05.2018 09:30

Фандъкова: 240 000 лв. глоба за всеки ден забавяне с ремонта на Графа

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Огромни санкции са предвидени за проблеми при ремонта на централната столична улица „Граф Игнатиев”. За всеки ден забавяне фирмите ще плащат по 240 000 лева неустойка. С до 1,2 млн. лева пък ще бъдат глобявани за некачествено изпълнение на даден елемент. Това каза в ефира на „Здравей, България” Йорданка Фандъкова.


„Освен това, 50% от цената ще остане при нас осем години, докато изтече срокът на гаранцията”, поясни градоначалникът.


Тя каза, че голяма част от настилката ще бъде гранит, в съчетание с циментови плочи.


Фандъкова коментира и започналите ремонти на улици и булеварди и на други места в София. Кметицата е категорична, че средствата, отпуснати за въпросните реконструкции, са повече от всякога – 38 млн. лева. Те обаче нямало да стигнат за запълването на всички дупки в града.


„Кварталната инфраструктура е амортизирана. Успяхме да се справим с базовата - големите улици и булеварди. Едно време, когато те не бяха ремонтирани, не забелязвахме дупките по малките пътни артерии”, коментира Фандъкова.


Тя обясни, че разпределянето на средствата за пътни ремонти е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на въпросните 38 млн. лева е за няколко години.


Градоначалникът каза още, че е започнало почистването на обществени сгради, чиито фасади са изрисувани с графити. И призова гражданите да подават сигнали към инспекторите в общината, ако станат свидетели на подобен акт на вандализъм.


Фандъкова коментира и темата с показния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. И изрази надежда, че който и да поеме задълженията й, докато е зад решетките, ще върши качествено административната работа.


Фандъкова потвърди, че при управлението си Иванчева е бавила много преписки, и то не само такива за строителство на нови сгради. По неясно какви причини с повече от година било забавено и реконструирането на две улици в района.


„Вчера получихме уведомление, че Иванчева си пуска още 10 дни отпуск. В предишното такова заявление тя беше посочила, че иска Владимир Клисуров да я замести. Той пък подаде молба за напускане на поста заместник-кмет, но в момента също е в отпуск”, обясни Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят