Свързани новини

08.05.2018 13:22

Линейка ще транспортира онкоболната Теодора от Истанбул до България

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Онкоболната Теодора Маджарова, която потърси алтернативно лечение в Бразилия, отпътува тази сутрин от Сау Паулу с редовен полет до Истанбул.


По преценка на фирмата за медицински транспорт трансферът до България ще бъде извършен с линейка, а не със самолет, съобщиха от българското Външно министерство.


„Турските медицински специалисти, придружаващи Теодора Маджарова, в консултация с български лекари, смятат, че инсталирането на медицинската апаратура в самолет от Истанбул до София би отнело значително време, което, допълнено с по-ниската скорост на полета при българския военнотранспортен самолет „Спартан”, не би спестило време. Риск носи и повторното излагане на българката на промени в налягането”, посочват от МВнР.


По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева нашите мисии в Бразилия и в Турция оказват пълно съдействие за транспортирането на българската гражданка.


Маджарова е превозена от болницата в град Можи Гуасу до летище „Гуарулос” в Сау Паулу със специализирана линейка със съвременно оборудване и две медицински лица, придружавана от български консул. Служители на Министерството на външните работи на Федерална република Бразилия и на авиокомпанията са подпомогнали преминаването през летище „Гуарулос”.


На летище „Ататюрк” в Истанбул Маджарова ще бъде посрещната от специално оборудваната линейка, която ще превози нашата съгражданка до София. Местните институции оказват пълно съдействие. Двама служители в Генералното консулство в Истанбул ще съдействат за бързото преминаване на българската гражданка и придружаващите я през контролните органи. В случай че възникне необходимост от хоспитализирането ѝ в Истанбул, тя ще бъде приета в болница, която е разположена в непосредствена близост до летище „Ататюрк“, която  е подготвила за целта лекарски екип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се