Свързани новини

08.05.2018 12:30

Ердоган обеща траен мир на Балканите

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция ще допринесе за по-голямата стабилност на Балканите. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на съвместна пресконференция със своя сръбски колега Александър Вучич, съобщава БГНЕС.


 


"Ще допринесем за всичко, което ще донесе траен мир и стабилност на Балканите", изтъкна турският държавен глава, добавяйки, че проектът за магистрала между Белград и Сараево е проект на мира и развитието.


Вучич благодари за издигането на икономическото сътрудничество между двете страни на най-високо равнище. "Турският президент има най-големи заслуги за бързия напредък в двустранните ни отношения", каза той. Вучич обяви, че за първите три месеца на тази година търговският стокообмен между Сърбия и Турция се е увеличил с 31,4%, а до края на 2018 г. ще достигне обема от 1,3 милиарда евро.


Сръбският президент също така благодари на Ердоган за турските инвеститори, които отварят свои фирми в неговата страна. "И във всички други области имаме значителен напредък. Надявам се, че най-бързо ще завърши изграждането на "Турски поток", защото ние нямаме природен газ и до момента нямаме друг вариант за неговото получаване, ако доставките от Украйна бъдат прекъснати", подчерта Вучич.


Сръбският президент подчерта, че Турция е най-голямата сила на Балканите. Той посочи, че Сърбия при опита за военен преврат ясно е изразила подкрепата си за Турция. "За нас е много важно да имаме добри, партньорски отношения с Турция и да се пази мира и стабилността", каза още Вучич. Двамата президенти също така са обсъдили борбата с тероризма и по-нататъшното сътрудничество в тази област.


Източник: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и