Свързани новини

05.05.2018 09:14

Нинова прие срещи с Каракачанов и Симеонов, ако са публични

Видян 2409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи пред БНТ, че военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Валери Симеонов са потърсили среща с нея. Председателят на левицата е приела поканата и срещата с Каракачанов ще бъде на 8 май, но Нинова е поставила условие тя да е публична. Валери Симеонов е предложил среща на Корнелия Нинова за политики и конкретни решения. Тя е приела и това предложение под условие - разговорът да е публичен.    


„Бедността в България е проблем на народа, който и да управлява. Този проблем трябва да се решава с последователност в  политиката. Това се отнася и за демографската катастрофа, здравеопазването и образованието. Тези проблеми изискват последователна политика и визия за години напред – как тя да бъде постигната.”  Това каза още пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя обясни, че БСП е алтернатива на сегашното управление, което не чува политиките на опозицията. „Внесохме 31 законопроекта, които струват общо 1,5 млрд.лв. и които щяха да променят много животи-  а именно помощ за ученици и млади семейства да взимат кредити при по-ниски лихви, преизчисляване на пенсиите. Нямаше да се провали бюджетът с тези пари, защото правителството на Борисов изхарчи през миналата година същата сума, извън бюджета, но никой не знае за какво”, обясни Нинова и добави, че тази политика е била представена в Народното събрание.


По отношение на предложението на левицата да бъдат намалени  заплатите на депутатите, Нинова обясни: "Това е въпрос на справедливост, солидарност и законност. По закони всички сме равни, но политическият елит, според заплатите, сме малко по-равни. МРЗ расте с 50 лева, средната заплата със 100 лв, а депутатската с 550 лв.” Нинова гарантира, че ако БСП е на власт, това ще е първото нещо, което ще бъде направено- с нов правилник в парламента, със справедливо заплащане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено