Свързани новини

04.05.2018 16:49

Нинова: Омразата, агресията и кражбите са емблема на това управление

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управлението на кабинета "Борисов 3" за една година има няколко образа - нестабилност в коалицията и в политиките, омраза и агресия, и кражби. Тази оценка даде председателят на ПГ на "БСП за България" и на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.


Тя отбеляза, че за този период над сто пъти управляващите са отговаряли на въпроса стабилна ли е коалицията, което само по себе си показвало, че не е стабилна. Нинова отбеляза и наличието на сериозни различия в управляващата коалиция по важни теми и политики, засягащи България, Европа и света.


На второ място нестабилност в политиките - цялата ви идея за преглед на прехода приключи с "Техноимпекс", коментира лидерът на БСП. По думите й единствената цел е била да се употреби желанието на хората за справедливост и възмездие, насочвайки го към лидера на опозицията. Но в момента, в който чухте, че искаме преглед на прехода - на "Сибанк" и Цветелина Бориславова, на БТК, на "Кремиковци", когато произнесохме изречението "мутрите, които са били в групировките, вън от съвременната власт" и преходът приключи, каза Нинова.


Четири пъти гласувахте да не се отпускат средства за нови формули за онкоболните и на петия, по нареждане, гласувахте обратно - последователно нали, коментира тя. Два месеца ни убеждавахте, че Истанбулската конвенция е най-европейският акт в света, а после взехте, че го оттеглихте, даде пример Нинова.


Гласувахте против парите за БАН, против парите за полицаите, против парите за учители и хора с увреждания, и след това ги осигурихте, но не през бюджета, а по личната воля на премиера, посочи още Нинова. Според нея с тази политика - "една крачка напред, две назад", в която всъщност няма политика, а се действа ад хок и под натиска на общественото напрежение, се създава несигурност у хората, у бизнеса и инвеститорите.


"Емблема на това управление на ГЕРБ за една година, е омразата и агресията - всичко, което не е ГЕРБ, е лошо. Тя се изрази в агресия срещу президента Радев, която "мина границите", коментира председателят на БСП. Тя отбеляза, че имало агресивно говорене и срещу опозицията, но най-лоша била омразата и агресията върху протестиращите българи. Над 35 различни протеста за 12 месеца на различни съсловия, това не ви ли говори нещо, попита Нинова.


Следващият емблематичен образ за това управление за тази година са кражбите, посочи тя и изреди: скандал в НДК, "Хасковогейт", "Кумгейт", кметове, заместник-министър на транспорта с обвинение, прокурорски разследвания за оградата, прехвърляне на фирми за неплащане на ДДС от депутати на ГЕРБ, ЧЕЗ, случаите с бягството от затвора и минаването непроверени пътници на летището.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни