Свързани новини

04.05.2018 09:28

Правят министерство на истината, убиват пресата

Видян 2056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работна група с неизвестен състав, свикана от три министерства - на икономиката, на финансите и на културата, пише закон за "прозрачност" на медиите и журналистиката. Въпросната работна група не се е консултирала нито с браншовите организации на журналисти и издатели, нито със самите медии, пише Сега.


 "Очаквам да бъде внесен този законопроект, който готвят в момента трите министерства. Това ще е проект относно собствеността, финансирането на медиите и тяхното разпространение. Не мога да ви кажа със сигурност дали става дума за нов закон или за корекции към някой от съществуващите. На един от блицконтролите в комисията ми бе отговорено, че по него все още работят от икономическото, финансовото и културното министерство", заяви Диана Саватева (заместник-председател от Герб  в Комисията за култура и медии в Народното събрание, преди това провинциален кореспондент на проправителствения в. 24 часа.) Тя добави, че инициативата е различна от законодателната инициатива на Делян Пеевски и още трима депутати от ДПС за "прозрачност" на медиите, внесена в началото на февруари.


В края на февруари правителствената пресслужба обяви, че кабинетът ще направи проект за закон, който "да осветли собствеността и финансирането на медиите и тяхното разпространение". В него се предвижда и създаването на нов "отговорен държавен орган", който да налага санкции. Подобен закон ще бъде удобен предлог за натиск срещу независимите медии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат