Свързани новини

02.05.2018 16:52

Опозицията иска власт без избори в Армения, окупира страната

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като парламентът на Армения не избра лидера на малка опозиционна партия с 8 от 105 депутати в Народното събрание на страната за премиер, Никол Пашинян обеща и се опита да залее държавата с „политическо цунами”. От гледна точка на демократичната процедура, при неизбиране на втора предложена кандидатура, парламентът щеше да се разпусне по Конституция и да бъдат насрочени избори.


Антиправителствените протести обаче блокираха пътищата до столичното летище, жп линии, улици в Ереван, пътят към езерото Севан, наричан от местните магистрала. Метрото беше временно спряно, след като демонстранти седнаха на релсите.  Във втория град Гюмри, който приютява и руска военна база, протестиращи нахлуха в кметския кабинет и настояха градоначалникът да мине на страната на опозицията или да отстъпи поста. Митингите продължават, въпреки че обявената им цел досегашният президент Серж Саргсян да не може да бъде премиер, беше изпълнена още преди 10 дни.


И.д. министър-председателят Карен Карапетян призова политическите партии да седнат на една маса и „да решат кризата по цивилизован начин, като покажат воля, отдаденост и гъвкавост”. Той подчерта, че законът изисква премиерът да бъде избран от парламента в съгласие с Конституцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените